2018. 01. 04.

Civilek is meghaltak a jemeni légitámadásokban

Mintegy ötven civil és húszi harcos  halt meg az elmúlt 24 órában a Szaúd-Arábia vezette arab szövetség légicsapásaiban a nyugat-jemeni Hodeida tartományban – közölték helyi egészségügyi tisztviselők csütörtökön.

Jamie McGoldrick, az ENSZ jemeni humanitárius koordinátora azt állította, hogy az elmúlt két napban 68 civil vesztette életét a szövetségesek légitámadásaiban.

Az arab erők koalíciója cáfolta a civil halottak létét, egyben azzal vádolta meg McGoldrickot, hogy elfogult a jemeni húszik javára.

A Szaúd-Arábia vezette arab szövetség december 19-ét követően fokozta a jemeni húszik elleni légitámadásokat, amikor is a húszik ballisztikus rakétát lőttek ki a szaúdi fővárosra, Rijádra.

Jemenben több mint három éve dúl rháború a Al-Hadi erői és a húszik között, akik 2014 szeptemberében elfoglalták a fővárost, Szanaát, és jelentős területeket vontak ellenőrzésük alá az ország északi részén. A húszik ellen 2015 márciusában a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció is hadba lépett, amely légi támogatással segíti a kormányt.

Orientalista.hu – MTI nyomán

, , , , ,
Back to Top ↑