Cadmus fordítás Cadmus

Civileket mészároltak le Nigerben

2021. 03. 25.

Legalább 11 embert megöltek ismeretlen támadók három településen a nyugat-nigeri Tillabéri régióban – jelentette csütörtökön az AFP francia hírügynökség helyi tisztségviselőkre hivatkozva.

Egy neve elhallgatását kérő tisztségviselő szerint a támadók motorkerékpárokon érkeztek, “bekerítették a falvakat”, üldözőbe vették a menedéket keresőket és megölték őket.

A támadásoknak legalább egy sebesültje is van. A forrás szerint a támadók magukkal vitték az állatokat, felgyújtották az iskolákat és kifosztottak egy egészségügyi központot.

Az AFP emlékeztet: 2020 májusában ugyanebben a három faluban legalább 20 ember vesztette életét felfegyverzett motorosok támadásában, akik a támadást követően Mali felé menekültek a hatóságok szerint.

Nigerben több mint 300 civilt öltek meg az év eleje óta az ország nyugati, Malival határos térségében. A támadások elkövetőjeként senki sem jelentkezett eddig. Legutóbb vasárnap 137 embert öltek meg néhány óra leforgása alatt a szintén nyugati Tahoua régióban.

A Tillabéri régió Beninnel, Malival és Burkina Fasóval határos, a térségben rendszeresen hajtanak végre támadásokat az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz és Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető dzsihadista csoportosulások.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑