Cadmus fordítás Cadmus

Csaknem 170-en meghaltak a szudáni törzsi harcokban

2022. 04. 25.

Csaknem 170-en meghaltak a szudáni Dárfúrban kitört törzsi villongásokban – közölte vasárnap Adam Regal, egy dárfúri menekülteket segítő helyi szervezet szóvivője.

A szervezet szóvivője elmondta, 168 halálos és 98 sebesült áldozatról van tudomásuk a nyugat-dárfúri Kreinik régióban. Az összecsapások arab és nem arab törzsek között csütörtökön kezdődtek, miután egy ismeretlen tettes megölt két embert a tartományi fővárostól, Genenától 30 kilométerre keletre található Kreinikben.

Regal szerint a szudáni iszlamista dzsandzsavíd milícia harcosai vasárnap reggel nehézfegyverekkel támadták meg a térséget házakat fosztva ki és perzselve fel. Az erőszakhullám elérte Genenát is. Különféle fegyveres csoportok a tartományi székhely központi kórházában ápolt sebesülteket sem kímélték – közölte Szalah Száleh orvos.

Nyugat-Dárfúrban a lakosok többsége menekülttáborokban él, miután a 2003-ban kirobbant etnikai konfliktus – amellett, hogy 400 ezer ember halálát okozta – milliókat tett földönfutóvá. Az utóbbi években alábbhagyott ugyan az erőszak, de nem szűnt meg teljesen – számolt be az MTI.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑