2017. 06. 06.

Csehország nem fogad be több migránstCsehország nem fogad be több Európába érkezett illegális bevándorlót a kötelezően előírt kvótából – jelentett be hétfőn a prágai kormány a romló biztonsági helyzetre hivatkozva.

A 2015-ben elfogadott terv alapján 160 ezer migránst kellene elosztani a tagállamok között. Csehország eddig egy tucatnyit fogadott be Görögországból a számára előírt 2691-ből.

A cseh belügyminiszter a kabinet ülése után sajtótájékoztatón ismertette a döntést. A megromlott biztonsági helyzet miatt és amiatt, hogy az egész rendszer működésképtelen, a kormány leállítja a befogadást – mondta Milan Chovanec.

A brit hírügynökség emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió több tagállama tiltakozott a kötelező elosztás miatt, és Lengyelország, Magyarország és Szlovákia senkit sem fogadott be. Az Európai Bizottság ebben a hónapban dönt arról, hogy bírósághoz fordul-e a kvótákat elutasító országok ügyében.

Csehországban októberben választások lesznek. A menekültek és más migránsok befogadásának az ügye népszerűtlen, különösen ami a muzulmán országokból érkezőket illeti.

Orientalista.hu – Hirado.hu

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com