2020. 01. 26.

Csontsovány, az éhhalál szélén lévő oroszlánokra bukkantak egy szudáni állatparkban

Borzalmas állapotban, csontra lesoványodva találták meg aktivisták azt a három afrikai oroszlánt, akik közül egyikükön a gyors közbelépés ellenére sem tudtak már segíteni.

A borzalmas képeket és videókat Osman Salih, a szudáni Save the lions állatvédelmi szervezet aktivistája készítette és töltötte fel a facebookra pár nappal ezelőtt. A fotók és a videók vírusként terjedtek a közösségi médiában, az állatok megmentésére közösségi kampányt indítottak a facebookozók. Salih kérésére elsősorban nem élelemre, hanem gyógyszerekre gyűjtöttek az állatok számára.

“A lényeg nem elsősorban az étel, az állatoknak pontos és speciális kezelésre van szüksége, hogy segítsenek rajtuk és kezeljék azokat a fertőzéeseket, amiket valószínűleg a fertőzött hústól és a kevés ételtől kaphattak” – írta Salih bejegyzésében szombaton. “Látni ezeket az állatokat ketrecbe zárva, ilyen módon tartva, felforralja a véremet.”

A szudáni Al-Qureshi Parkban Karthumban tartott három szerencsétlen állat közül az egyiküket (lásd az alábbi képen) ennek ellnére már nem sikerült megmenteni. A másik nőstényt sikerült stabilizálni, a harmadik hím állatot szintén.

Az állatparkot részben a város, részben privát donorok finanszírozzák, de az egyik ott dolgozó igazgató szerint “az élelem nem mindig elérhető, ezért gyakran mi vásárolunk a saját pénzünkből, hogy etethessük őket.”

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Euronews

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑