Damaszkuszba látogatott az orosz külügyminiszter

Vlagyimir Putyin orosz elnök személyes üzenetét vitte el Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Bashar Al-Assad szíriai államfőnek Damaszkuszba – közölte kedd este az moszkvai katonai tárca.

A minisztérium az üzenet tartalmát nem ismertette, csak annyit közölt, hogy Sojgu és Assad megvitatta a terrorizmus ellen Szíriában folytatott küzdelem, a közel-keleti biztonság szavatolása és a krízis utáni rendezés kérdéseit. A felek szót ejtettek a menekültek és a lakhelyüket ideiglenesen elhagyó személyek szíriai otthonaikba való visszatéréséről és a humanitárius segélyezésről is.

Sojgu a tárca közleménye szerint azt hangoztatta, hogy Szíriában orosz támogatással jelentős sikereket sikerült elérni a nemzetközi terrorizmussal vívott harcban, amely önkényének és terjeszkedésének véget vetettek. Méltatta, hogy sikerült megőrizni a Szíria államiságát és megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy a lakosság visszatérhessen a békés élethez.

Az orosz védelmi miniszter ugyanakkor hozzáfűzte, hogy “nem mindenki elégedett a szíriai kormány sikereivel és a békés élet helyreállításával”. Hangot adott álláspontjának, amely szerint “a nyugati országok a minimumra akarják szűkíteni az összes pozitív változást Szíriában és újabb akadályokat állítanak a válság lezárása elé”.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑