Cadmus fordítás Cadmus

Dél-Szudáni vallási vezetők a békéért

2020. 01. 01.

A Dél-szudáni Egyházak Tanácsa karácsonyi üzenetében békefelhívást intézett a közösségekhez, egyúttal a különböző etnikumok tiszteletére szólított fel. A karácsonyi idő az igazságosság, a béke, a gyógyulás és a kiengesztelődés előmozdítására ösztönöz – emlékeztetett a Tanács, ezen kívül aggodalmát fejezte ki a 2018-ban megkötött béke lassú életbeléptetése miatt.

„A folytonos késlekedés a békeszerződés hatályba léptetésére a lakosság tartós szenvedését jelenti, s a hosszú távú béke reményének megtörését okozza.” – jelentette ki Paolino Lukudu Loro katolikus püspök, Juba érseke, Justin Badi Arama, az episzkopális egyház vezetője, Peter Gai Lual Marrow püspök, a presbiteriánis egyház feje, továbbá az ország egyéb jelentős egyházainak egy-egy képviselője az üzenetben. A nyilatkozat akkor hangzott el, amikor Dél-Szudán a megállapodás végrehajtásával bajlódik.

„Jézust látjuk a gyermekek, valamint Dél-Szudán népének arcán, amely továbbra is gyötrődik. Imádkozzunk azért, hogy a párbeszéd újrakezdésének akarata kerekedjen felül, s a felek tárgyalások keretében végre olyan megoldást találjanak, amely lehetővé tenné Dél-Szudán közösségeinek békés együttélését!”

A Dél-szudáni Egyházak Tanácsa megköszönte annak a kormányközi szervezetnek a munkáját, mely a régió fejlesztéséért tevékenykedik (IGAD), s eközben az egyezség megvalósításáért igyekezett fellépni, de ezzel párhuzamosan nyugtalanságának adott hangot a tényleges előrelépés lassúsága miatt.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Kaposvar.egyhazmegye.hu

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑