Cadmus fordítás Cadmus

Diáklányokat és építőmunkásokat raboltak el Nigériában

2023. 09. 22.

Fegyveresek péntekre virradóra elraboltak 24 diáklányt az északnyugat-nigériai Zamfara állam egyik egyetemének kollégiumából – közölték szemtanúk és az egyetem illetékesei.

A fegyveresek, akik az ajtókat betörve, ablakokat bezúzva hatoltak be az épületbe, elmenőben magukkal hurcoltak egy biztonsági őrt és tíz építőmunkást is, akik ideiglenesen kialakított barakkokban aludtak a Gusaui Szövetségi Egyetem udvarán.

“A fegyveres banditák motorkerékpáron érkeztek, és szórványos lövöldözésbe kezdtek, erre ébredtem fel. Miután az ablakokat, ajtókat betörve behatoltak a campus közelében álló lánykollégiumba, lövöldözéssel kényszerítették a diákokat az épület elhagyására” – mondta el Huszaini Abubakar, aki egy közeli kollégiumban lakik.

Az egyetem szóvivője szerint hat diáklányt a biztonsági erők kimenekítettek az emberrablók markából.
Zamfara állam az egyike azon térségeknek, ahol a legtöbb az emberrablás.

Az egyetem az állam fővárosától húsz kilométerre található.

Az elmúlt években elszaporodtak a váltságdíjért embereket elrabló, fosztogató, romboló és polgári személyeket gyilkoló fegyveres bandák Nigéria észak-nyugati vidékén. A biztonsági erőknek a megfékezésükre tett erőfeszítései eddig kevés sikerrel jártak.

Az ország északkeleti felében az iszlamisták támadnak a lakosságra, a délkeleti országrészben bandaháború és szakadár erőszak dúl, az ország középső részén pedig továbbra is számosan halnak meg a földművesek és az állattenyésztők egymás közötti összecsapásaiban.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑