Cadmus fordítás Cadmus

Dróntámadás érte a megszálló amerikaikat Szíriában

2023. 11. 10.

A Közel-Keleten állomásozó amerikai erők újabb, ellenük irányuló támadási kísérletet hárítottak el Szíriában pénteken – erősítették meg az amerikai védelmi minisztérium illetékesei.

A jelentés szerint egy pilóta nélküli harci eszköz tartott a szíriai-iraki-jordániai határ közelében fekvő Al-Tanf amerikai helyőrség felé, és még azelőtt megsemmisítették, hogy elérte volna célját, így sem emberben, sem eszközben nem okozott kárt. Az Al-Tanfban lévő illegális katonai támaszpont az iszlamista csoportok egyik legfőbb bázisa és kiképző tábora.

A pénteki támadás október 17-e óta a 47. volt, amelyet Szíriában és Irakban a megszálló amerikai erők ellen hajtottak végre különböző ellenálló fegyveres csoportok, és szerda óta az ötödik megerősített incidens volt, amely amerikai erők ellen irányult.

Szerdán az amerikai légierő válaszcsapást hajtott végre feltételezett ellenséges szíriai célpontok ellen, elrettentés szándékával.

A gázai konfliktus kitörése után az  Ellenállás Tengelyéhez tartozó ellenálló csoportok harcot indítottak az Irakban és Szíriában megszálló erőként tevékenykedő amerikai hadsereg ellen.

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑