Cadmus fordítás Cadmus

Dujarric élesen bíráltat Netanyahu nyilatkozatát

2019. 04. 09.

Stephane Dujarric ENSZ-szóvivő Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Ciszjordánia annektálására tett ígéretéről elmondta: “Szerintünk minden, megszállt földön épített zsidó telep jogellenes, és azzal jelentősen csökkenti a kétállami megoldás lehetőségét “.

Dujarric napi sajtótájékoztatóján az Anadolu Hírügynökség (AA) tudósítójának a Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Ciszjordánia annektálására tett ígéretéről szóló kérdésére azt felelte:

“Nem változott a főtitkárnak hozzáállása a megszállás alatt álló palesztin területtel kapcsolatban, az így van ma éppúgy, mint tegnap, és úgy is lesz. Kifejeztük a hozzáállásunkat, az ENSZ hozzáállása a Biztonsági Tanács és a Közgyűlés határozataira alapozott. Szerintünk minden, megszállt földön épített zsidó telep jogellenes, és azzal jelentősen csökkenti a kétállami megoldás lehetőségét.”

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ígérte: ha megnyeri az április 9-i választásokat, a megszállás alatt álló Ciszjordániában jogellenesen épített izraeli telepeket „Izrael részévé teszik”.

TRT

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑