2019. 08. 19.

Dzsihádista különleges osztagokat kiképző szervezet vezetőjét likvidálták Szíriában

Dzsihádista különleges osztagokat kiképző magán katonai cég (PMC) vezetőjével végzett a Szíriai Arab Hadsereg az Idleb tartomány déli területén folyó súlyos harcokban.

A „Malhama Tactical” nevű magán katonai társaság médiafelülete hivatalos közleményt adott ki, amely szerint a „vállalkozás” alapítója és vezetője az üzbég állampolgárságú Abu Szalman Al-Belarusz (aliasz Abu Rofik) ütközetben elesett a szíriai Dél-Idleb területén.

A Szíriában (hivatalosan) 2015 óta „működő” cég szélsőséges dzsihádista különleges osztagokat képzett ki, támogatott, fegyverzett és szerelt fel, amelyeket általában „inghamasii”-nak neveznek, azzal a céllal, hogy rajtaütéses műveleteket hajtsanak végre a Szíriai Arab Hadsereg ellen.

A kiképzéseken kívül a Malhama Tactical csoport időnként részt vett a dzsihádista fegyveresek offenzíváiban is a frontvonalakon, aminek az első ismert példája a dzsihádista terrorszervezetek 2016. július és szeptember között történt Aleppo elleni hadművelete volt.

Abu Szalman Belarusz halálával a Szíriai Arab Hadsereg elleni harcban (hacsak nem egy légi csapás során fejezte be földi pályafutását a frontvonal mögött Idlebben) úgy tűnik, hogy a magán katonai cég „alkalmazottai” újra részt vesznek a frontvonalon zajló összecsapásokban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg Forrás: en.muraselon.com

 

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑