Cadmus fordítás Cadmus

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

2022. 11. 27.

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot – írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány egykori fehér házi munkatársa.

“Oroszország egy nap alatt elpusztíthatná Ukrajnát anélkül, hogy nukleáris fegyvereket használna” – írta a tisztviselő.

Szerinte Moszkva a történelmi közössége miatt tanúsít visszafogottságot a szomszédos országgal szemben.

“UKRAJNA ÉS NÉPE ÉVSZÁZADOK ÓTA OROSZORSZÁG RÉSZE VOLT. SOK VEGYES HÁZASSÁG VAN. <…> A KREML NEM AKARJA EGY ELSZEGÉNYEDETT ORSZÁG ROMJAIT A HATÁRAI KÖZELÉBEN” – MONDTA ROBERTS.

A Fehér Ház volt tisztviselője hozzátette, hogy a nyugati média Oroszország “vereségéről” alkotott képet, ami az Egyesült Államok és Európa sok lakosának hamis képet adott a helyzetről.

Az orosz fegyveres erők október 10-én, két nappal a Krími híd elleni ukrán terrortámadás után kezdték meg az ukrán infrastruktúra elleni csapásokat. A rakétacsapások energetikai, védelmi, katonai és kommunikációs létesítményeket céloztak.

Azóta minden nap légicsapásokat jelentettek be ukrajnai régiókban, néha az egész országban. A november 15-i csapásokat követően Denisz Shmihal ukrán miniszterelnök azt mondta, hogy az ország energiarendszerének közel fele már nem működik.

Február 24. óta különleges katonai művelet van folyamatban Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök végső céljának a Donbassz felszabadítását és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtését nevezte.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑