Egy iszlamista lett a BBC vallásos műsorainak szerkesztője

Országszintű felháborodást váltott ki a liberális irányvonalú, ám köztelevízióként funkcionáló BBC azon döntése, miszerint egy iszlamista nő fogja betölteni a felelős szerkesztői pozíciót a csatorna kulturális és vallásos műsorai felett.

Ennek fényében, az iszlamista Fatima Salaria fogja szerkeszteni a BBC vallásos, kulturális és etikával kapcsolatos műsorszámait.

A britek felháborodásának középpontjában az áll, hogy az ikonikus “Songs of Praise”, azaz a Krisztust dicsőítő, 1961 óta sugárzott keresztény műsor is Fatima Salaria hatásköre alá fog tartozni.

Mi több, Salaria már nem kezdő a szakmájában, pláne nem a BBC-nél. Ugyanis az ő nevéhez fűződik az a megosztó sorozat, amely a “Muslims Like Us” címet viseli, melyet Terrorista Big Brothernek csúfoltak a britek már a kezdetektől.

Hogy miért?

Mert az egyik muzulmán reality-szereplő nem volt más, mint Abdul-Haqq – polgári nevén Anthony Small –, aki nemcsak egy köztörvényes csaló, hanem egy börtönt is megjárt, nyíltan az Iszlám Állam propagandáját terjesztő személy. Abdul-Haqq a műsor előtt is hírhedt volt arról, hogy több, mostanra már betiltott szalafita rendezvényen is részt vett Nagy-Britanniában, továbbá több ízben nyilvánosan elbagatellizálta az ISIS által lefejezett keresztények és jazidik halálát.

A felháborodás ellenére a vezetőség indoklásában – feltehetően Fatima Salaria tudtával egyetemben – kifejtette, hogy a műsor szempontjából szükség van Abdul-Haqq-ra, hiszen egy olyan álláspontot és világnézetet képvisel, amely számos muzulmán véleményét visszatükrözi a jelenlegi brit társadalomban.

Orientalista.hu – (888.hu, BBC)

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑