Egy iszlamista terrorszervezet tagja belga börtönőröket támadott meg

Egy szélsőséges, iszlamista terrorszervezet börtönben levő tagja hétfőn támadta meg a belga börtönőröket. Az incidens során több őr is megsebesült. A szokásos biztonsági ellenőrzés közben szabadultak el az indulatok. Az őrök közül egy még mindig kórházban van, a többiek csak enyhébb sérüléseket szenvedtek. A börtönszakszervezet az őrök biztonsága miatti szolidaritásból csak minimum szolgálatot láttak el szerdán 6-22 órák között, felhívva a figyelmet arra: ez már nem az első eset, hogy egy terrorista rátámad a börtönőrökre.

A Dh.be hírportál információi alapján a támadó a hírhedt Sharia4Belgium („saríát Belgiumban”) nevű, antwerpeni székhelyű terrorszervezet tagja. A terrorista nevét még nem hozták nyilvánosságra.

A Sharia4Belgium egy szélsőséges terrorista csoportosulás, amely az iszlám kegyetlen, középkori jogrendjét akarja bevezetni a Belga Királyságban a fennálló szekuláris jogrend helyett.

Ez lenne az első lépés a végcéljuk, egy Belga Iszlám Kalifátus létrehozása felé. Arról, hogy a saría mennyire elterjedt Angliában, különösen Londonban, azt jól tükrözi, hogy már 100 ilyen barbár bíróság működik.

A belgiumi terrorszervezet egyébként az Angliában alapított „Sharia4″ nevű szélsőséges szalafista csoport mintája alapján jött létre 2010-ben.

Tagjai az Al-Kaida és az Iszlám Állam aktív támogatói közül kerülnek ki. A belga állam hosszú jogi eljárásban végül terrorszervezetnek minősítette a Sharia4Belgiumot.

Vezetőjét, a marokkói-belga  Fouad Belkacemet pedig épp idén októberben fosztották meg belga állampolgárságától
és elvileg folyamatban van ellene egy kitoloncolási eljárás is Marokkóba – írja a Le Soir.

Ügyvédje egészen elképesztő módon reagált az antwerpeni fellebbviteli bíróság döntésére: „Ez a döntés neki (mármint a terrorista csoport vezetőjének) és családjának is borzasztó. Egy olyan országba kellene mennie, ahol a demokratikus értékeket még mindig nem fogadják el.”

Origo.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑