Cadmus fordítás Cadmus

Egy pár szó és emlék a Taftanaz légi támaszpontról…

2019. 05. 29.

A Taftanaz légi támaszpont az idegen megszállás alatt lévő Idleb tartomány északi részén fekszik, a Hama és Aleppo közötti főútvonal közelében, a hasonló nevű település mellett. 2012 november elején vették blokád alá a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és a Harakat Ahrar Al-Sham (akkor az Iszlám Front része) nevű terrorszervezetek fegyveresei, akiket a tömegmédia (BBC, CNN, Washington Post etc.) “mérsékelt felkelőnek” és “demokratikus ellenzékinek” titulált.

A Szíriai Légierő innen időben evakuálta üzemképes szállító és harci helikoptereit, 20 darab üzemen kívüli példány (főleg MI-8 és MI-17 típusok) kivételével.

A légi bázis 2013. január 10-én helyi idő szerint 11 órakor elesett. Ez a megosztás a Taftanaz légi bázis hős szíriai védőinek emlékére készült, azoknak a katonáknak az emlékére, akik a támaszpont védelmekor haltak hősi halált, hogy a visszavont többiek és hazájuk életben maradjon.

Bajtársak, Nyugodjatok Békében!

A kép 2012 utolsó napjaiban készülhetett. A magyar nyelvű Szíriai Arab Hadsereg oldalnak ez a képe maradt a bázist védő katonákról, akik a két hónapos harcban nem adták olcsón életüket, ez látható.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑