2018. 11. 15.

Egy rövid beszámoló az Al-Szafa magaslatain folyó csatáról

A hadművelet akkor indult, amikor az ISIS terrorszervezet megszállta terület mérete 250 négyzetkilométernyi volt és a térségben maradt vahhabita terroristák számát 800 és 1200 fő közöttire tehettük. Tegnap előtt az ISIS megszállta terület kevesebb, mint 85 négyzetkilométernyire apadt az előzetes harctéri jelentések alapján.

Ahogy már korábban elmondtuk, a délnyugati sivatagban uralkodó terepviszonyok nagyon bonyolultak, ettől az időjárás sem különbözik. A nehézségektől függetlenül a Szíriai Arab Hadsereg több hadosztályból összevont szárazföldi egységeit a Szíriai Légierő és az Orosz Légierő vadászbombázó támogatják a győzelem elérésében.

Összehasonlításul: a dél-szíriai Bazalt Hadművelet idején, a Jarmuk-folyó völgyében 3600 fő ISIS terrorista tartott ellenőrzése alatt 235 négyzetkilométernyi területet, akiket a hadsereg teljesen likvidált, semlegesített vagy fogságba ejtett.

A harctéren van a Syrian Arab Army oldal szerkesztőségének egy tagja és közeli barátjuk Nadzsi százados (hívóneve: Abu Azrael Al-Nadzsaszi), a Szíriai Különleges Műveleti Erők “Al-Nadzsaszi Századának” parancsnoka.

A dél-szíriai Bazalt Hadművelet során a Szíriai Arab Hadsereg kis létszámú különleges műveleti alegységeit (főleg az Al-Nadzsaszi Század állományából) vezényelték Malehet Al-Ataszh biztosítására, a feladatot veszteség nélkül, három sebesült katonával teljesítették, mielőtt kivonták őket és állásaikat átadták az 5. Hadtestnek.

Ezen az oldalon mi nem részesítünk előnyben egyetlen katonai szervezetet sem mások előtt, minden alakulat azt teszi, amit meghatároztak neki. Mi tisztelgünk a Szíriai Arab Hadsereg minden katonájának a harctéren, tartozzanak bármelyik egységhez és alakulathoz.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , ,
Back to Top ↑