Cadmus fordítás Cadmus

Egy terrorcsoport vezetőinek megsemmisítéséről számolt be az FSZB

2018. 05. 04.

Egy ”vallási szélsőséges sejt” két vezetőjének megsemmisítéséről számolt be pénteken az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a délnyugat-oroszországi Sztavropol körzetéhez tartozó Nyevinnomisszkből.

Az FSZB szerint a sejt terrortámadások végrehajtására készült. A gyanúsítottak az elfogási kísérlet idején fegyveres ellenállást tanúsítottak. A szolgálat egy robbanószerkezetek előállítására használt műhelyben házi készítésű pokolgépet, lőfegyvert, lőszert és kézigránátokat is talált.

A biztonsági szolgálat a nyevinnomisszki akcióról szóló bejelentést követően közölte, hogy az elmúlt két nap leforgása alatt az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezet öt, merényletekre készülő tagját vette őrizetbe Jaroszlavlban. A gyanúsítottak előkészületeit az FSZB szerint részben külföldről irányították. A hatóság itt is saját összeszerelésű bombákat és lőfegyvereket foglalt le.

Múlt csütörtökön Oroszország déli és szibériai régióiból öt, múlt pénteken pedig Moszkva környékéről egy terrorcsoport felszámolását jelentette az FSZB.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója április elején közölte, hogy Oroszországban tavaly négy terrorcselekményt követtek el, és hogy a biztonsági szolgálatoknak további 25-öt sikerült megakadályozni.Akkor elmondta, hogy az idei első negyedévben hat előkészületben lévő terrortámadásnak vették elejét, és 12 terrorista sejtet számoltak fel.

Orientalista.hu – Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑