2019. 01. 26.

Egy vitatott terrorakció miatt bíróság elé állítják a pakisztáni rendőröket

Bíróság elé állítanak négy rendőrt Pakisztán Pandzsáb tartományában, mert a hét végén egy vitatott terrorelhárító akcióban megölték egy civil család három tagját is – közölték a tartományi hatóságok.

Radzsa Basarat, a kelet-pakisztáni tartomány igazságügyi minisztere bejelentette, hogy az ügy kapcsán leváltották a rendőrség terrorelhárító részlegének parancsnokát, és további három tiszttel együtt mindnyájuk ellen fegyelmi eljárást indítottak.
A rendőrök szombaton nyitottak tüzet egy autóra, amelyben vallomásuk szerint az Iszlám Állam terrorszervezet egyik helyi vezetője, Zisan Dzsaved ült. A tűzharcban azonban agyonlőtték az autó többi utasát, egy házaspárt és 12 éves lányukat is.
Az esettel kapcsolatban még sok a kérdőjel. A rendőrségi jegyzőkönyvnek ellentmond egy közösségi hálón terjedő videofelvétel, illetve a meggyilkolt házaspár másik három, a támadást túlélő gyerekének a tanúvallomása is. Az ügyben megszólalt Imran Hán pakisztáni miniszterelnök is, aki elítélte a hatósági brutalitást, és kilátásba helyezte, hogy rendet teremtenek a pandzsábi rendőrség soraiban.
A tartomány fővárosában, Lahorban korábban már több tüntetést tartottak a rendőri erőszak ellen.

MTI

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑