Cadmus fordítás Cadmus

Egyiptom: a Szent Család útja legyen a Világörökség része

2019. 07. 06.

A Szent Család Egyiptomba menekülésének útja legalább 25 helyszínen keresztül vezet. Az egyiptomi hatóságok azt kérik, hogy váljon az UNESCO Világörökség részévé

Amikor Mária, József és a kis Jézus Heródes erőszaka elől menekült, Egyiptomban találtak menedékre. Most az antikvitásért felelős egyiptomi minisztérium egy angol és arab nyelvű kiadványt jelentetett meg „A Szent Család útja” címmel, és kérvényt fogalmazott meg, hogy a Szent Család által végigjárt településeket összekötő útvonal kerüljön az UNESCO védelme alá.

Az évezredes hagyományok szerint a Szent Család az egyiptomi menekülés idején három év során 25 helyszínt érintett. A kiindulási pont Betlehem. Innen áthaladtak a Sinai sivatag északi részén és beléptek Egyiptomba, eljutva Tal Basta városba.

A Szent Család ezután átkelt a Nílus folyón, majd Wadi El Natrun és El Matariya, Kairó egyik városnegyede felé vette útját. El Maadi környéke, ami Memphis, az ősi Egyiptom fővárosa közelében található szintén az útjuk egyik állomása volt.

Visszatérőben pedig Mária, József és a kis Jézus átkelt az Assiut hegyen és visszatértek Palesztinába, több mint kétezer kilométer megtétele után.

Forrás és kép: Vaticanews

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑