Cadmus fordítás Cadmus

Egyiptom tagadja a templomzárásokat

2019. 01. 23.

Egyiptom Minisztériumi Tanácsának médiaközpontja közzétett egy nyilatkozatot, melyben tagadják, hogy a mostani templomzárásokról szóló híreknek bármilyen igazságtartalma is lenne.

A hatósági nyilatkozat szerint a templomzárások hírei olyan pletykákon alapulnak, melyek erősíteni kívánják a szektariánus küzdelmeket, ezzel bomlasztva a nemzeti egységet. A médiaközpont felvette a kapcsolatot a minyai kormányzósággal, hogy tisztázzák, a templombezárásokról szóló hírek nem voltak igazak. A kormányzóság így azzal a kéréssel fordult a helyi médiumokhoz, hogy ne publikáljanak ilyen híreket.

Az ICC hozzávetőleg négy hét leforgása alatt jelentett négy minyai templom bezárásáról.

Kivétel nélkül mindegyiket iszlamista szélsőséges tömegek támadásai miatt záratták be, úgy, mint sokat azok közül, amely épületek már hónapok, netán évek óta zárva vannak. Egyiptom a tavalyi év során is számos templomot záratott be az ilyen jellegű támadások miatt, mivel így az adott épületek többé nem tettek eleget a megfelelő biztonsági követelményeknek. Így, még ha a nem-iszlám istentiszteletre szolgáló helyszínek még sikeresen be is nyújtották az akkreditációs kérvényüket a hatóságoknak, az elégtelen biztonsági feltételek miatt nem kaphatták meg a működési engedélyt, ezért rövid időn belül becsukni kényszerültek kapuikat.

A cikk folytatását ITT olvashatják.

S4C.News – Varga Gergő Zoltán

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑