Cadmus fordítás Cadmus

Egyiptomban dzsihadistákat ítéltek halálra

2022. 07. 01.

Az egyiptomi igazságszolgáltatás terrorizmus vádjával tíz dzsihadistát ítélt halálra – közölte egy igazságügyi forrás kedden.

Az elítélteket, akiket azzal vádoltak, hogy kapcsolatban állnak a Heluán Brigádok nevű dzsihadista csoporttal, bűnösnek találták terrorcselekmények elkövetésében, beleértve azt is, hogy 2013 és 2015 között rendőrségi járművekre nyitottak tüzet – közölte az igazságügyi forrás.

Egyiptomban azt követően, hogy a hadsereg 2013-ban megbuktatta a Muszlim Testvériséghez tartozó, demokratikusan megválasztott elnököt, Mohamed Murszit, megszaporodtak a biztonsági erők és az állam képviselői elleni támadások. Az elkövetők idővel a Sínai-félszigetre szorultak vissza, ahol a lázadás mostanra veszített korábbi lendületéből.

Murszi megbuktatása után az új elnök, Abdel Fattáh esz-Szíszi kemény kézzel fellépett a Muszlim Testvériség iszlamista szervezet ellen, amelyet 2013-ban terrorszervezetnek nyilvánítottak. Azóta több száz iszlamistát és ellenzékit vettek őrizetbe és ítéltek el tömegperekben.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑