Cadmus fordítás Cadmus

Egymást foglyait végzik ki a szíriai iszlamisták

Kivégezte az egykor az al-Kaida terrorszervezethez tartozó Fatah Al-Sham Front (régi nevén an-Núszra Front) 41 fegyveresét egy rivális dzsihadista csoport az északnyugat-szíriai Idleb kormányzóságban – közölte pénteken egy civil szervezet.

A Dzsund al-Aksza csoport Hán Sejhún településen agyonlőtte negyvenegy riválisát, halálukat azonban csak pénteken erősítették meg – az iszlamisták és dzsihadisták kezén lévő Idleb kormányzóságban a Dzsund al-Aksza, illetve a Fatah es-Sám és szövetségesei között öt napja dúl a “konkurenciaharc”. A Fatah Al-Sham Front a Tahrír Al-Sham Frontba tömörülő iszlamista csoportba olvadt, a harcok már a szomszédos Hama kormányzóságra is kiterjedtek.

A harcokban hétfő óta 125 fegyveres halt meg, közöttük van a 41 agyonlőtt fegyveres is. A Fatah Al-Sham októberben jelentette be, hogy a védőszárnyai alá vette a Washington által terrorszervezetnek minősített és a iszlamisták által megvetett Dzsund al-Akszát. Egy hónappal később azonban visszavonta döntését, és száműzte soraiból a csoportot.

Januárban a Fatah Al-Sham tíz napon át harcolt más iszlamista csoportokkal Idleb tartományban, a harcokban fegyveresek tucatjai estek el – a szíriai konfliktus, amelyben szíriai, regionális és nemzetközi szereplők, továbbá dzsihadista csoportok vesznek részt, egyre bonyolódik; a háborúban közel hét éve alatt több mint 310 ezren haltak meg, és több mint 10 millióan menekültek el otthonukból.

Orientalista.hu – Hirado.hu nyomán

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑