Cadmus

Egyre gyakoribbak a templomok elleni támadások Szudánban

Omar Al-Basir diktatórikus rendszerében állami üldöztetésnek voltak kitéve a szudáni keresztények. Most viszont az iszlamista szervezetek megerősödése miatt kell félniük – közölte a Linga.org.

Megszaporodtak Szudánban az iszlamisták keresztény templomok elleni támadásai. A Lina Crista Mundial keresztény civil szervezet jelentése szerint a terroristák nem csak vidéken, hanem a nagyvárosokban is hajtanak végre támadásokat.

A szudáni főváros szomszédságában lévő Omdurmán városban lévő Messiás templomba 2019. december és 2020. január folyamán négy alkalommal törtek be fegyveres csoportok. Az iszlamista fegyveresek megrongálták a templom berendezését, az értéktárgyakat ellopták, majd utólag fenyegető üzenetek küldtek a papnak és a közösség tagjainak. Az afrikai ország hatósága ezidáig nem kerítette elő a tetteseket.

hirdetés
Nasr Al-Deen Mofrej vallásügyi miniszter egy vizsgálóbizottság felállítását rendelte el, és ígéretet tett az elkövetők megbüntetésére. Mofrej megerősítette a szudáni kormány eltökélt szándékát az ország összes vallási és etnikai csoportja megvédését illetően – adta hírül a Sudanakhbar.com

A miniszter szerint a hatóságok azért nem indítottak eljárást, mert a templom papja hivatalosan nem tett feljelentést a rendőrségnél. A közösség vezetője szerint a halálos fenyegetések miatt féltek bármit is tenni az ügyben.

Folytatás…

Vasárnap.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑