Cadmus fordítás Cadmus

Egyre több illegális bevándorló érkezik Spanyolországba

2017. 07. 19.

Az elmúlt félévben nőtt a Spanyolországba hivatalos iratok nélkül érkezők száma – közölte a spanyol belügyminiszter a parlament belügyi bizottságának keddi ülésén Madridban.

A Juan Ignacio Zoido által ismertetett adatok szerint az év első felében csaknem 11 ezer illegális bevándorlót regisztráltak a hatóságok, kétszer annyit, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban. Közülük az észak-afrikai exklávék, Ceuta és Melilla területén több mint 3200-an léptek be Spanyolországba július közepéig.

Mindkét várost duplasoros, több méter magas kerítés választja el Marokkótól, amelyen ebben az évben eddig több mint ötezren próbáltak meg átjutni, ugyanerre tavaly mintegy 3500-an tettek kísérletet. A belügyminiszter kitért arra is, hogy az elmúlt hónapban megközelítőleg 2200-an próbáltak meg 84 csónakban átkelni a Gibraltári-szoroson Afrika felől.

A politikus őket az embercsempész maffiák áldozatainak nevezte

Juan Ignacio Zoido beszámolójában kiállt “a törvényes és rendezett” migráció mellett, amely szavai szerint mindenkinek érdeke, és felhívta a figyelmet az együttműködés fontosságára – a konkrét esetben Marokkóval – a megfelelő határellenőrzésben, az embercsempészek elleni harcban, és az illegális bevándorlók hazatérésében.

Orientaista.hu – MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑