Éjszakai szellemjárással tartják karanténban az indonézeket

A koronavírus-járvány két legfontosabb jelszava a társadalmi távolság és a házi karantén lett. Világszerte viszont még mindig milliók nem tartják be a betegség megfékezéséhez szükséges előírásokat.

Nincs ez másképp Indonéziában sem, ahol már 400-an vesztették életüket és több mint tízszer ennyien fertőződtek meg a koronavírussal.

Szellemjárás Kepuhban

Egy apró jávai falu vezetése viszont meglepő módon vette fel a harcot a járvány ellen. Az indonézek hagyományaira alapoztak és ,,szellemeket” küldtek Kepuh utcáira. A hatalmas fehér lepelbe öltözött önkéntesek így próbálják elrettenteni a helyieket attól, hogy átlépjék a küszöbüket és kocsmába, vagy összejövetelekre menjenek.

Az indonéz hitvilágban a kísérteteket pocong-nak hívják és a földön rekedt halottak lelkét szimbolizálják. Bár vannak jó szellemek, és az elhunyt rokonok is a Földön ragadhatnak, egy pocong megjelenése semmiképp sem jó jel. Egyrészt szerencsétlenséget okoz, másrészt pedig az illető halálának korai eljövetelét jelenti, így mindenki próbál tartózkodni ezektől a mitikus alakoktól.

Régen legalábbis így volt. Manapság ugyanis többen vannak, akik kifejezetten azért mennek el otthonról, hogy megkeressék a lepelbe csavart járőröket. A falu terve balul sült el. Naponta több tucat ember gyűlik össze, hogy a szellemekkel fotózkodjon. Ez pedig tovább növeli a fertőzés veszélyét.

Folytatás…

Euronews

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑