Cadmus fordítás Cadmus

Ejtették a terrorizmus vádját a volt pakisztáni miniszterelnökkel szemben

2022. 09. 19.

Ejtették a terrorizmus vádját Pakisztánban Imran Hán volt miniszterelnökkel szemben – közölte hétfőn Hán ügyvédje.

Egy fellebbviteli bíróság döntése értelmében az Imrán Hán által elkövetett kifogásolt cselekmény ügyében nem lehet terrorizmus címén vádat emelni.

A volt kormányfő ellen amiatt indult eljárás, hogy egy augusztusi beszédében megfenyegetett rendőröket és egy bírónőt, mert állítása szerint a rendőrök őrizetbe vették és megkínozták egy közeli munkatársát.

A per folytatódik Imran Hán ellen, de ügyét nem terrorizmusellenes törvényszéken, hanem általános bíróságon folytatják le – pontosította az ügyvéd.

Imran Hán azt mondta, a kifogásolt beszédében elhangzottakat nem fenyegetésnek szánta, hanem arra célzott, hogy jogi lépéseket szándékozik tenni az érintett rendőrökkel és a bírónővel szemben.

Még augusztusban a terrorizmussal kapcsolatos ügyekben döntő bíróság épülete előtt Hán arról beszélt, hogy az ellene felhozott terrorvádak politikailag motiváltak, mert Sehbaz Saríf miniszterelnök kormánya tart az ő növekvő népszerűségétől.

Hán 2018-ban került hatalomra ellenfelei szerint az országban továbbra is jelentős befolyással bíró hadsereg támogatásával, és azt ígérte, hogy megtöri a Pakisztánt eddig irányító családok uralmát.

Áprilisban bizalmatlansági szavazással távolították el a miniszterelnöki posztról, amiről ő azt állítja, hogy egy amerikai összeesküvés eredményeképpen a hadsereg részvételével végrehajtott akció volt. Ezt a hadsereg és Hán utóda, Sehbaz Saríf miniszterelnök is tagadja. Hán leváltása óta sorra szervezi a tömegmegmozdulásokat, hogy nyomást gyakoroljon a Saríf-kormányra.

MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑