Cadmus fordítás Cadmus

Elhalasztották a világ legdrágább képének kiállítását a Louvre Abu Dhabiban

Leonardo da Vinci Salvator Mundi – A világ megváltója – című képét tavaly vette meg egy magát megnevezni nem kívánó vásárló 450 millió dollárért New Yorkban a Christie’s aukcióján. A képet most állították volna ki a Louvre Abu Dhabiban, de az eseményt indoklás nélkül elhalasztották.

Diplomáciai források szerint Mohamed bin Szalman herceg, Szaúd-Arábia trónörököse az igazi vásárló. A koronaherceg megbízta egyik rokonát, hogy szerezze meg Leonardo da Vinci festményét az Abu Dhabi Louvre számára. Abu Dhabi uralkodó emírje igen közel áll Mohamed bin Szalman herceghez.

Az Abu Dhabi Louvre tavaly novemberben nyílt meg, nem sokkal azelőtt, hogy Leonardo festményét elárverezték New Yorkban. A múzeum építésének árát nem közölték, de azt lehet tudni, hogy több mint egymilliárd dollárt fizetnek a párizsi Louvre-nak a névhasználatért, illetve a képek és szakértők kölcsönzéséért. Abu Dhabi félhivatalos angol nyelvű lapja, a The National arra utal, hogy valószínűleg csak időbeli csúszásról van szó. A lap szerint november 11-én állíthatják ki Leonardo da Vinci Salvator Mundi című képét, mert akkor ünneplik a Louvre Abu Dhabi megnyitásának első évfordulóját a dúsgazdag közel-keleti emirátusban.

Globoport

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑