Elindult az Al-Kaida elleni offenzíva Északnyugat-Szíriában (videó)

A Szíriai Arab Hadsereg megközelítette az Al-Kaida terroristák egyik erősségét Aleppo és Hama tartományok határvidékén.

A Szíriai Arab Hadsereg a hét elején nagy offenzívába kezdett Hama tartomány északkeleti részén, megtámadva egy nagyobb területet, amely az Al-Kaida által vezette “Hajat Tahrir Al-Sham” terrorista koalíció ellenőrzése alatt volt az Ithrijah-Khanasszer országút közelében.

A 3. Páncélos Hadosztály, Qalamun Pajzsa Dandára és a 4. Gépesített Hadosztály kijelölt egységei vezetésével a Szíriai Arab Hadsereg megrohamozta a Szalamijah várostól északra lévő térséget annak érdekében, hogy biztosítsa a kormányerők Aleppo tartományba vezető elsődleges ellátási útvonalát.

Az offenzíva hét elejei kezdete óta a Szíriai Arab Hadsereg számos települést foglalt el Szalamijah város körzetében, tovább közelítve csapatait az Al-Kaida terroristák erősségének számító Al-Rahdzsan felé.

Rahdzsan egy nagyobb település, amely közvetlenül nyugatra van az Itrijah-Khanasszer országút nyomvonalától, és éppen délre Aleppo és Hama tartományok határától, ezenkívül szintén helyt ad a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista szövetség legnagyobb katonai bázisának Hama tartomány területén.

Pénteken a Szíriai Arab Hadsereg folytatta gyors előretörését Rahdzsan felé, elfoglalva számos falut a Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet fegyvereseitől, miután a szíriai csapatok áttörték a fő védelmi vonalukat keletre a dzsihádista fellegvártól.

A Szíriai Arab Hadsereg által pénteken elfoglalt települések a következők: Dzsub Al-Ahmar, Dzsubb Al-Tablakijah és Wadi Al-Zarub.

Az északkelet-hamai előrehaladás után a Szíriai Arab Hadsereg és a dzsihádisták központja, Al-Rahdzsan között már csak két falu maradt, amely az offenzíva célpontja.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑