Ellentámadásba kezdett az Iszlám Állam Rakka tartományban

Az ISIS terrorszervezet nagy ellentámadásba kezdett Maadantól Nyugatra a Szíriai Arab Hadsereg védelmi állásai ellen.

Kedden az ISIS terroristák nagy ellentámadást indítottak a Szíriai Arab Hadsereg és a vele szövetséges szunni törzsi erők ellen, a terrorista entitás által uralt Maadan várostól nyugatra, Rakka tartomány déli részén.

A jelentések szerint az ISIS egységei lerohanták a kormányerők védelmi állásait a térségben és benyomultak Al-Buhamad, Athszhana, Szalem Hamad és Ghanim Ali falvakba, ahol intenzív összecsapások törtek ki.

Néhány forrás szerint az ISIS elfoglalta Ghanim Alit, azonban ennek igazolására sem videókat, sem képeket nem mutattak be. Ha az ISIS terrorszervezet ezen területi szerzeményei bebizonyosodnak, akkor az arra utal, hogy a Szíriai Arab Hadsereg a közel jövőben nem lesz képes elfoglalni Maadan várost.

Ezzel ellentétben, szíriai kormánypári források tagadták, hogy az ISIS terrorszervezet képes lett volna területet szerezni Maadantól nyugatra. Azonban szintén nem mutattak be ezt igazoló felvételeket a térségből.

A múlt hétvégén a Szíriai Fegyveres Erők Dél-Rakka helyett Homsz tartományra összpontosították az ISIS terrorszervezet elleni hadműveleteket. A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatainak elit katonáit és más reguláris egységek állományát átvezényelték Maadan térségéből.

A legvalószínűbb, hogy az ISIS terrorszervezet kihasználta ezt a tényt az ellentámadás megindításához. Az említett kis falvakat a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) kisebb harcértéket jelentő alegységei biztosítják.

A szíriai kormánycsapatok megkezdték az ISIS terrorszervezet Közép Szíriában vezető utánpótlási vonalainak az elvágását az Al-Szukhanah várostól északra lévő térségben. Ha képesek lesznek ezt befejezni, akkor az ISIS terroristák Maadan közelében indított ellentámadása nem adhat esélyt az ISIS terrorszervezet fennmaradására Közép-Szíriában.

Orientalista.hu – Szíriai Arb Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑