Cadmus fordítás Cadmus

Elrabolták és megkínozták az iszlámábádi afgán nagykövet lányát

Ismeretlen támadók rövid időre elrabolták és bántalmazták Afganisztán iszlámábádi nagykövetének lányát – közölte szombaton az afgán kormány.

Szilszila Alihil hazafelé tartott a pakisztáni fővárosban, amikor néhány órára elhurcolták és “súlyosan megkínozták” – adta tudtul nyilatkozatában az afgán külügyminisztérium, további részleteket azonban nem közölt az Iszlámábádban elkövetett bűncselekményről.

“Alihil kiszabadult elrablói fogságából, s azóta kórházi kezelésben részesül” – teszi hozzá a nyilatkozat, az incidens kivizsgálását és az afgán diplomaták biztonságának szavatolását követelve a pakisztáni féltől.

A pakisztáni külügyminisztérium szerint az afgán nagykövetségtől olyan tájékoztatást kaptak, miszerint az afgán nagykövet lánya bérelt járművel utazott, amikor megtámadták.

A rendőrség nyomoz a “nyugtalanító incidens” ügyében, s a hatóságok megerősítették az afgán nagykövet és családja biztonsági őrizetét – áll a válasznyilatkozatban.
Az egymással szomszédos Pakisztán és Afganisztán kapcsolata hosszú ideje fagyos.

Kabul azzal vádolja Pakisztánt, hogy menedéket biztosít a kabuli kormány megdöntéséért harcoló tálib lázadóknak, míg Iszlámábád vádjai szerint az afgán vezetés lehetővé teszi szélsőségeseknek, hogy a területéről kiindulva kövessenek el támadásokat Pakisztánban. A felek kölcsönösen tagadják egymás vádjait.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑