Cadmus fordítás Cadmus

Eltávolítják a nőket ábrázoló plakátokat Kabulban

2021. 12. 21.

Az afganisztáni tálibok hatóságai elkezdték eltávolítani a nőket ábrázoló képeket a reklámplakátokról és a kirakatokból Kabulban.

A kabuli városvezetés hétfőn jelentette be, hogy az iszlám törvénykezés, a saría előírásaiba ütköző reklámokat eltávolíttatják. A közlemény szerint az üzlettulajdonosoknak be kell tartaniuk „az erkölcsi értékeket” a plakátok és egyéb hirdetések nyomtatásánál.

A tálibok Twitter-oldalán közzétett felvételeken már hétfőn olyan plakátokat és reklámtáblákat lehetett látni, egyebek között szépségszalonok kirakataiban, amelyeken átfestették, vagy lekaparták a nők arcképeit.

Nematullah Barakzai, a városvezetés szóvivője a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy a tálib kormány vonatkozó döntését követően kötelesek voltak így cselekedni.

A tálibok augusztusi hatalomra kerülésük óta jelentősen megnyirbálták a nők jogait. Sok esetben a nők például nem térhettek vissza korábbi foglalkozásukhoz, illetve tanulmányaikhoz. Utcai tiltakozásaikkal szemben pedig erőszakkal léptek fel a radikálisok.

Demokrata, MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑