2018. 10. 22.

Eltűntek a migránstaxik Líbia partjainak közeléből

 

Matteo Salvini örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Soros-hajók elhagyták az észak-afrikai ország előtti vizeket.

Egy líbiai jelentés szerint az észak-afrikai ország közeléből eltűntek a Földközi-tengeren portyázó hajók, melyek korábban nagy előszeretettel szedték fel a gumicsónakokon útnak induló bevándorlókat.

A gyakran Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek hajói rendszerint Európa-felé szállították a döntő többségében fekete-afrikai migránsokat.

A jelentés nyilvánosságra kerülése után Matteo Salvini olasz belügyminiszter úgy fogalmazott, nagyon örül a hírnek, ugyanis ezáltal tovább enyhül az Olaszországra eddig igencsak nehezedő migrációs nyomás.

2016 és 2017 között, míg Rómában a bevándorláspártiak voltak hatalmon, az NGO-k gond nélkül fuvarozhatták az olasz partokhoz az afrikai migránsokat. Ezzel a tevékenységükkel akkor hagytak fel először, mikor Matteo Salvini, jelenlegi belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes megtiltotta, hogy a civil szervezetek hajói kikössenek az olasz partoknál.

Hála a programunknak, Líbiában már nincs több NGO-hajó, az embercsempészek abbahagyták undorító mesterségüket”

– fogalmazott a miniszter, majd hozzátette, hogy tavaly az első kilenc hónapban 110 ezer bevándorló ért olasz partot, ez a szám az idei évben eddig mindössze 21 ezer.

888.hu

 

, , , , , ,
Back to Top ↑