2019. 08. 21.

Elvágták a dzsihadisták utánpótlását Idleb déli részén

Tegnapelőtt éjjel a Szíriai Arab Fegyveres Erők egységei elérték a Damaszkusz-Aleppo közötti országutat északra Khan Shejkhun várostól, Idleb tartomány déli részén.

Mostanára az országútnak ez a szakasza a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alá került, így elvágta az utolsó számottevő vonalat, amelyet erősítés továbbítására és a terroristák visszavonására használtak a múltban. Tovább sikerült lépni afelé, hogy biztosíva legyen a térség és helyreállítható legyen a stratégiai országút eredeti rendeltetése, amit a Szíriai Parancsnokság beleegyezésével korábban megkötött megállapodás is előírt és amit a török rezsim elmulasztott betartani.

A legutóbbi jelentések szerint a Szíriai Arab Hadsereg egységei előretolt állásokat létesítettek Khan Shejkhun északi negyedeiben, azonban az angol nyelvű megosztás közzétételekor még nem indult meg a teljes szárazföldi támadást a várost megszálló dzsihádisták ellen. További elől lévő pontokat foglalt el a hadsereg a város északnyugati részében, hogy tovább záruljon a blokád a benti terroristák körül.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑