ENSZ: a járvány gyerekek tízmillióinak életét nehezítette meg a Közel-Keleten

Gyerekek tízmillióinak életét nehezítette meg a koronavírus-járvány a közel-keleti és észak-afrikai régióban – derül ki az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) által pénteken közzétett jelentésből.

Az UNICEF felmérése szerint a világjárvány súlyos hatást gyakorolt a gyerekek jólétére, táplálkozására, mentális egészségére és tanulására.

Az ENSZ Gyermekalapja szerint az említett térségben – ahol több mint hárommillió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak – a járvány “borzasztó hatást” gyakorolt gyerekek tízmillióinak életére.

“A mozgáskorlátozások és az iskolák bezárása súlyos hatással járt a gyerekek napirendjére, társas érintkezéseikre és mentális egészségükre” – mondta Ted Chaiban, az UNICEF regionális igazgatója. Chaiban figyelmeztetett: minél tovább tart a világjárvány, annál súlyosabb hatásai lesznek a gyerekekre nézve.

“Életbevágóan fontos, hogy folytassuk a kreatív megoldások keresését, hogy ellensúlyozzuk a (koronavírus okozta) Covid (nevű betegség) hatását, és támogassuk a gyerekek pszichoszociális gondozását, oktatását és a szociális védelmi intézkedéseket” – tette hozzá.

Az UNICEF szerint a világjárvány miatt a gyerekek mentális és érzelmi problémákkal küzdenek. Az ENSZ Gyermekalapja felhívta a figyelmet arra, hogy a világjárvány miatt a régióban szegénységben élő gyerekek száma elérheti a 60 milliót is az év végére. Ugyanez a szám 50,4 millió volt a világjárvány kitörése előtt.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑