Cadmus fordítás Cadmus

Erbilből segít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

2016. 10. 24.

Erbilből segít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Moszul ostromától szenvedő civileknek – közölte a szervezet nemzetközi programjainak vezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Bálint Gábor elmondta, hogy a két iraki város mintegy nyolcvan kilométerre található egymástól. Az erbili irodát a Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségével nyitották – tette hozzá.

A helyszínről nyilatkozó programvezető hangsúlyozta, elsősorban humanitárius segítségnyújtást végeznek: élelmiszert osztanak és egészségügyi ellátást biztosítanak. Mindeközben megpróbálnak semlegesek maradni, mert nehezen tudnak közvetlenül részt venni bármely vallási vagy politikai ellentét feloldásában.

Úgy vélekedett: a nemzetközi szervezetek jelenléte a térségben garancia lehet arra, hogy nem alakul ki nagy ellenségeskedés a különböző népcsoportok között.

Konfliktusforrásként említette, hogy Moszulban szinte mindenki szunnita, míg a felszabadításban síiták vesznek részt. Ezért komoly veszélyként merül fel, hogy az iszlám különböző irányzatainak képviselői egymást kezdik lőni.

Orientalista.hu – (M1, MTI)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑