Erdogan 7 éves palesztinokat gyilkoló zsarnoknak nevezte Netanyahut

Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök 7 éves palesztinokat gyilkoló zsarnoknak nevezte Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt

A török államfő napirendjén az Al-Aksza mecset ellen támadást szervező Izrael szerepelt, és Ankarában a Pursaklarban tartott találkozón szólt a lakossághoz.

Erdoğan elnök „Izraelt vezető banditának” hívta Netanyahut, akire úgy reagált:

„Térj észhez Netanyahu! Te egy 7 éves palesztin gyermekeket gyilkoló zsarnok vagy. Egy nőket cellákba vető zsarnok vagy. A rendőreid, katonáid bakancsokkal lépnek be az ottani szentélyünkbe. Mi sohasem nyomtuk el a zsidókat ebben az országban, egyetlen zsinagógában sem tettünk olyat, mint amit ti műveltek. Ne provokáljatok minket. Mi nem fogunk részt venni ebben a játékban, az más kérdés, de ezt számon fogjuk kérni rajtatok a nemzetközi közösség előtt.” – jelentette ki.

„Az áldott mecsetünk elleni minden egyes támadás során velünk fognak szembekerülni” – közölte a török államfő, aki hangsúlyozta hogy nem fognak beletörődni abba, hogy bakancsokkal mocskolják be az Al-Aksza mecsetet és a Sziklamecsetet.

„Instrukciókat adtam a külügyminiszteremnek. Lefolytatja a nemzetközi megbeszéléseket. Még ha mindenki más hallgat is, mi nem fogunk csendben maradni” – fogalmazott Erdoğan.

Erdoğan török köztársasági elnök kijelentette, hogy az utolsó leheletükig folytatni fogják a küzdelmet azért, hogy Jeruzsálemet úgy igazgassák, ami megfelel a város fontosságának az iszlám világ számára.

TRT

Sharing is caring!

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑