Cadmus fordítás Cadmus

Erdogan Németországba utazik, hogy átadja a legnagyobb mecsetet Európában

2018. 09. 21.

A legnagyobb németországi iszlám közösség, a DITIB kedd este bejelentette, hogy Recep Tayyip Erdogan nyitja meg és adja át azt a Kölnben épült mecsetet, ami akár 1100 ember egyidejű fogadására is alkalmas, és ami ezzel a legnagyobbnak számít egész Európában.

A török elnök németországi látogatása végén, szeptember 28-án érkezik Kölnbe, hogy részt vegyen az ünnepségen.

A helyi iszlám közösség már használatba is vette az épületet, de hivatalos átadás még nem történt. A mecset Ehrenfeld városrészben áll, a helyi török közösség által lakott környéken. A DITIB üzemelteti az épületet, az a szervezet, amelynek imámjait azzal gyanúsították, hogy Erdogan-ellenes törökök után kémkednek Németországban.

Erdogan találkozik Frank-Walter Steinmeier államfővel és Angela Merkel kancellárral, és az elnök látogatása miatt több irányból is kritizálták a német kormányt odahaza.

Deniz Yücel német-török újságíró szimplán árulásnak nevezte a döntést azok után, hogy a Die Welt tudósítójaként egy évet volt kénytelen rács mögött tölteni Törökországban terrorizmus vádja miatt, de ellenzéki német politikusok és a kurd közösség is felszólalt Berlin ellen, amiért fogadja Erdogant.

444.hu, Deutsche Welle

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑