Erőszakolt a 12 besorozott izraeli fiatal, vagy volt konszenzus?

A ciprusi hatóságok azzal gyanúsítanak egy brit tinédzsert, hogy hamisan vádolt meg 12 izraelit azzal, hogy megerőszakolták. A lány, az anyja, de még a brit külügy is azzal érvel, hogy ügyvéd nélkül, rossz fordítóval, fenyegető közegben írt alá vallomást a lány. Ciprus mindezt tagadja.

Bonyolódik annak a brit lánynak az ügye, akit akár börtönbüntetésre is ítélhetnek Cipruson, mert nemi erőszakkal vádolt meg 12 izraeli férfit.

A történet röviden: az események idején 19 éves brit lány azzal vádolt meg 12 izraeli fiút, hogy a ciprusi Ayia Napa üdülőhely egy szállodai szobájában csoportosan megerőszakolták. Mind a lány, mind a katonai bevonulások előtt kiengedő fiatal izraeli fiúk egy olcsó motelben szálltak meg, ahol biztosan szexuális kapcsolatba kerültek a lánnyal.

A HATÓSÁGOK LETARTÓZTATTÁK A FIÚKAT, DE KÉSŐBB HAZAENGEDTÉK ŐKET, ÉS EGY VALLOMÁS ALAPJÁN A BRIT LÁNYT GYANÚSÍTOTTÁK HAMIS VÁD MEGFOGALMAZÁSÁVAL.

Ő ugyanis akkor azt mondta, hogy valójában csak azért vádolta meg őket, mert az engedélye nélkül videófelvételeket készítettek a szexről.

Az édesanya is megszólalt

Mint a BBC friss cikkében olvasható, a név nélkül emlegetett lány édesanyja szerint lányának azóta hallucinációi vannak, napi 18-20 órát alszik, poszt-traumás strressz elleni kezelésre lenne szüksége. A szörnyű élmények után különösen rossz, hogy idegen nyelven beszélő férfiak között kellett maradnia.

Az anya támogatja azt a “BoycottCyprus” kezdeményezést, hogy a szimpatizánsok hívják fel a turisták figyelmét a nem biztonságos ország bojkottálására.

A politika is közbelép

Maga a Brit Külügyminisztérium is megszólalt és komoly aggodalmát fejezte ki az üggyel kapcsolatban. A brit tinédzser szerint a ciprusi rendőrség hamisan kényszerítette ki a vallomását, és sem ügyvéd, sem tolmács nem volt jelen.

AZ ESET ERŐSEN KÉTSÉGES, ÁLLÍTÓLAG MAGA A LÁNY ÍRTA A VALLOMÁSÁT, DE A GYENGE ANGOLLAL MEGÍRT SZÖVEG NEM UTAL ANYANYELVI ANGOLRA.

Édesanyja szerint az esemény Cipruson nem is volt egyedülálló, a rendőrök pedig csak nevettek lánya bejelentésén. A Külügyminisztérium az ítéletet mélységesen bántalmazónak nevezte, és vállalta, hogy beavatkozik, vagyis Dominic Raab külügyminiszter felveti a kérdést a ciprusi hatóságoknál.

Konszenzuális?

A bíróság szerint a szállodai videofelvételek is határozottan arra utalnak, hogy beleegyezésen alapuló aktus történt, de a lány védő i szerint ez nevetséges, egy férfival valóban volt konszenzus, de a szobába bejutó további 11-gyel semmiképpen, sőt jól hallható, ahogyan a lány próbálja őket kiküldeni

A férfiakat képviselő ügyvédek üdvözölték a lány bűntudaton alapuló vallomását, mondván, hogy itt volt az ideje, hogy a nő felelősséget vállaljon a fiúkkal szemben elkövetett szörnyű cselekedeteiért”.

Jön az ítélet

Január 7-én születik meg az első fokú ítélet, a sajtó azt várja, hogy a lányt egy évre és 1500 font bírságra ítélik.A nő anyja azt mondta, hogy azt tervezik, hogy az ügyet minél gyorsabban a ciprusi Legfelsőbb Bíróság elé terjesztik.

Ciprus brit megítélése mindenképpen súlyosan sérül az ügyben, amely az idegenforgalomra, azon belül is a brit idegenforgalomra jelentős mértékben építő államnak súlyos érvágás lehet. Ugyanakkor Ciprus vezető politikusai határozottan kiállnak saját igazságszolgáltatásuk pártatlansága és, ahogy ők fogalmaznak, megfelelő eljárásai mellett.

Index.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑