Cadmus fordítás Cadmus

Erőszakosan telepítenek ki kisebbségieket a tálibok

2021. 12. 12.

Tálib fegyveresek a Kabulban elkövetett egyik robbantásos merénylet helyszínén 2021. november 17-én. Az afgán fõvárosban rövid idõn belül két merénylet is történt, a támadásokban legkevesebb négy ember életét vesztette – közölte a Liner.hu.

Hiába a számos tálib ígéret, időről-időre előkerülnek olyan hírek a sajtónak köszönhetően, hogy az iszlamista szervezet súlyos jogsértésekkel követ el.

Most a Szabad Európa Rádió angol nyelvű kiadása számolt be arról, hogy a tálibok erőszakos telepítettek ki több mint ezer embert Afganisztán északi részéről, elsősorban az ország területén élő türkmén és üzbég kisebbségek közül.

A helyi üzbég és türkmén közösség állítása szerint a főként pastu etnikumhoz tartozó tálibok erőszakkal elvették az otthonukat az északi Jowzjan tartományban, valamint a termőföldeiket is magukhoz vették.

Nem ez az első ilyen jellegű hír, ami a tálibokkal kapcsolatban megjelenik, augusztus óta a siíta muszlim Hazara népcsoport tagjait, azon belül is több száz családot telepítettek ki összesen öt tartományból, akiknek szintén elvették a lakóházát és a földjeit.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatják el.

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑