„Európában az afgán bűnözési hullám észbontó”

A kéthavonta megjelenő amerikai folyóiratban hatalmas lélegzetű cikket írt Dr. Cheryl Benard, a Közel-Keleti Ifjúsági Kezdeményezés (Initiative for Middle Eastern Youth) és a Rand Corporation (az USA egyik vezető think-tankje) Nemzetbiztonsági Kutató Osztályának Alternatív Stratégiai Kezdeményezés (Alternatíve Strategies Invitiative) részlegének amerikai igazgatója.

A tudós hölgynek számos publikációja van szakterületén, és most 17 oldalas, briliáns cikkel jelentkezett, amely annyira távol áll a píszítől, mint a DK a demokráciától.

Sok időt töltött Afganisztánban és Ausztriában kutatási célokból.

Esszéje hátborzongató: azt tárja fel, hogy az Európába álmenekültekként érkező afgán fiatalok miért követnek el oly mértéktelenül sok erőszakot nőkön.

Elmondja, hogy nem akarnak beilleszkedni Európába, mert azt egy amúgy is széteső, szétrohadó társadalomnak tartják, úgyhogy nem éri meg az erőfeszítést. Meg utálják is az ott élőket.

Mindenről hazudnak. A korukról is. Halántékukon őszülő afgánok hazudják, hogy kiskorúak. De tudják, hogy Európában mindent megtehetnek. Ha gyilkosságot követnek el, akkor se küldhetik őket vissza, mert azt mondják, akkor őket ott kivégzik.

Benard meggyőződése, hogy Európában a törvényeket meg kell változtatni és az erőszakot, bűncselekményt elkövető migránsokat azonnal haza kell deportálni.

Leír egy afgán fiatal „menekült” esetét, akinek a szülei két évtizeddel ezelőtt Magyarországon kértek menedéket. A gyerekek már magyar iskolákba jártak. A menekültválság idején a család meggondolta magát és úgy döntött, új identitást felvéve Svédországba mennek. Azt mondták ott, hogy a „harcokban” vesztek el a papírjaik. Most kényelmes új házban laknak. A családfő szép összegű havi pénzt kap az államtól. Élnek, mint paraziták, írja a hölgy.

Rendkívül érdekfeszítő cikke végén azt írja, a baloldalnak nagyon el kellene gondolkodnia. Mert az rendben van, hogy valakinek meglágyul a szíve, ha idegenek érkeznek a partokra, de meg kellene őrizni ugyanilyen meleg, szentimentális érzést a saját értékek, szabadságok és életmód megőrzése iránt is.

Orientalista.hu –  (Lovasistvan.hu, The National Interest)

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑