Cadmus fordítás Cadmus

Extrém időjárás a távol-keleten

Napok óta szakad az eső Kína északi tartományaiban. Belső Mongóliában inkább a szárazsághoz vannak hozzászokva, most viszont ott is folyóként hömpölyög a víz, ahol korábban csatorna sem volt. Volt olyan nap, hogy több mint 100 milliméter eső esett, amire senki sem volt felkészülve, a városokban és a főbb utakon megállt a közlekedés, ami miatt a települések ellátása is akadozik.

Eközben Kína Vietnammal határos területére tájfun csapott le, az idén már a kilencedik. Ketten meghaltak és a károk is jelentősek. Leginkább a földeken, ahol néhány hete ültették el az őszi rizst. Helyi gazdálkodók szerint az összes tönkre ment, ha elmegy a víz, mindent kezdhetnek előröl.

Amíg északon a vízzel, addig délen a vízért küzdenek Vietnamban. Ott a termést a szárasság viszi el. Az általában elárasztott rizsföldek most szárazok, a termés egy része már menthetetlen, ami pedig megmaradt nagyon rossz minőségű. Vietnamban az extrém időjárás miatt annyi rizs ment kárba ami miatt félő, hogy ellátási gondok lesznek.

Euronews

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑