Cadmus fordítás Cadmus

Ezrek rekedtek az afgán-pakisztáni határon

Pakisztán pénteken lezárt egy határátkelőt az Afganisztánnal közös határán, miután az afgán egészségügyi hatóságok rekordszámú koronavírusos esetről számoltak be, ezrek rekedtek a határ mindkét oldalán.

A délnyugat-pakisztáni Csaman egyik határátkelőjének őrei megtiltották az afgán állampolgároknak, hogy belépjenek hazájuk területére – közölte a helyi közigazgatás vezetője. A határ lezárását egy nemzeti testület rendelte el, amely Pakisztánnak a koronavírus-járványra adott reakcióját felügyeli – tette hozzá.

A határátkelő hirtelen lezárása miatt ezrek rekedtek a határ mindkét oldalán bármiféle segítség vagy tájékoztatás nélkül.

Az afgán egészségügyi minisztérium csütörtöki közlése szerint rekordot döntött aznap az országban az egy nap alatt feljegyzett koronavírus-fertőzöttek és a fertőzés következtében életüket vesztők száma. Az afgán hatóságok szintén csütörtökön közölték továbbá, hogy a szerdán végzett koronavírustesztek több mint kétharmada pozitív lett a közép-ázsiai országban.

Pakisztánban jelenleg lecsengőben van a járvány harmadik hulláma, a pozitív koronavírustesztek aránya pénteken két százalék alá csökkent, első alkalommal az idén. Pakisztánban eddig hozzávetőleg 950 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető csaknem 22 ezer halálesetet regisztráltak. A hatóságok megtiltották a beutazást több mint 30 országból a járvány terjedésének kordában tartása érdekében.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑