Ezrek tiltakoztak Törökország észak-szíriai katonai beavatkozása ellen Kölnben

A városi hatóságok szerint mintegy 10 ezer ember vett részt a tiltakozáson, amelyet baloldali szervezetek hirdettek meg.

Több ezren vonultak utcára szombaton Kölnben, hogy Törökország észak-szíriai katonai beavatkozása ellen tiltakozzanak.

A városi hatóságok szerint mintegy 10 ezer ember vett részt a tiltakozáson, amelyet baloldali szervezetek hirdettek meg. A rendőrség nagy erőkkel biztosította a megmozdulást, mert félő volt, hogy a kurd és a török közösség tagjai között erőszakig fajul a feszültség, de a rendezvény jobbára békésen ért véget.

A tiltakozók között volt, aki a Törökország által terrorszervezetnek tekintett Népvédelmi Egységek (YPG) zászlaját lobogtatta. Más azt írta a transzparensére, hogy nem szabad alkut kötni az AKP-rezsimmel, a török kormánypártra, a Recep Tayyip Errdogan török elnök által vezetett Igazság és Fejlődés Pártjára utalva.

A török hadsereg és helyi szövetségese, a Szíriai Nemzeti Hadsereg (SNA) ellenzéki fegyveres csoport Béke Forrása fedőnéven október 9-én indított hadműveletet Északkelet-Szíriában a Törökország által terrorszervezetként és nemzetbiztonsági fenyegetésként kezelt, Népvédelmi Egységek nevű kurd milícia, valamint az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet tagjai ellen.

Ugyanakkor az YPG, amelyet Ankara a törökországi kurd szakadár fegyveresek szövetségesének tart, az elmúlt években éppen az Iszlám Állam elleni harcra hivatkozva kapott kiképzést és modern fegyvereket pártfogójától, az Egyesült Államoktól.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑