Guarabuli, 2017. július 9. Olaszországba indult illegális bevándorlók a líbiai partok előtt, a Tripolitól keletre fekvő Guarabuli térségében 2017. július 8-án, miután a líbiai parti őrség kimentette őket. A hatóság 85 migránst kimentett, mintegy 20 pedig eltűnt, amikor a csónakjuk bajba került a Földközi-tengeren. (MTI/EPA)

2017. 11. 18.

Félezer menekültet mentettek ki a Földközi-tengerből

A spanyol hatóságok közlése szerint mentőhajók félezer migránst mentettek ki szombaton a Földközi-tengerből az afrikai kontinensről Spanyolország felé vezető veszélyes átkelésük során.

Francisco Bernabe, Murcia spanyol tartomány képviselője közölte, hogy szombaton 461 illegális bevándorlót szállítottak a dél-spanyolországi Cartagena kikötőjébe, miután az előző órákban 44 csónakból kimentették őket. A csónakok jelentések szerint Algériából indultak.

A vöröskereszt munkatársai a kikötőbe utaztak, hogy segítsenek a migránsoknak. További 40 migránst a Gibraltári-szorosban emeltek ki két csónakból.

Bernabe „a határaink ellen intézett összehangolt és elfogadhatatlan támadásnak” minősítette a migránshullámot.
Évente több tízezer menekült és migráns próbál a tengeren átkelve Európába jutni. Hajózásra alkalmatlan lélekvesztőkbe zsúfolva ezrek közülük átkelés közben a tengerbe vesznek.

Orientalist.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑