Cadmus fordítás Cadmus

Felfegyverzett delfineket használ katonai célokra Izrael

Legalábbis egy palesztin szervezet ezt állítja. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) profi módon kiképzett, felfegyverzett delfinekkel támadták meg a Hamász búvár kommandósait a Gázai övezet partjainál – állítja az Al-Quds című palesztin lap a Hámász forrásaira hivatkozva.

A nyugati országok többsége által terrorista szervezetnek minősített Hamász tengeri kommandós egységének szóvivője azt mondta, hogy a búváraikat speciális harci felszereléssel felfegyverzett, gyilkos delfinek vették üldözőbe egy bevetés során Földközi-tengerben, és csak a puszta szerencsének köszönhetik, hogy nem történt személyi sérülés – írta meg a Ripost.

A támadás időpontját és helyszínét nem hozták nyilvánosságra, ahogy azt sem, pontosan milyen emberi élet kioltására alkalmas eszközöket viseltek a delfinek. A palesztin sajtó azonban azt állítja, hogy bizonyítékai vannak egy másik, még 2015 augusztusában történt harci-delfin támadásról, mely során a kiképzett vízi emlősök távirányítóval, kamerával és szigonyszerű lövedékeket kilőni képes fegyverrel voltak felszerelve.

Izraelt egyébként a múltban már számtalan alkalommal vádolták meg azzal, hogy „fegyverré” átalakított állatokat használ katonai célokra. Egyiptom dél-sínai kormányzója például azt sugallta egy 2010-es interjúban, hogy a Moszad több cápatámadást hajtott végre a Vörös-tengerben, hogy károkat okozzon a helyi turizmusnak.

Ennél is bizarrabb incidens történt 2011-ben, amikor is a szaúdi hatóságok őrizetbe vettek egy dögkeselyűt, miután izraeli kémeszköznek hitték a madár lábára erősített nyomkövető jeladót.

Forrás: Ripost

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑