Cadmus fordítás Cadmus

Felháborító: nyolcmilliós sérelemdíjat követel a terrorizmussal vádolt Ahmed H.

2018. 02. 07.

Nyolcmillió forintos sérelemdíjat és nyilvános bocsánatkérést követel a Miniszterelnöki Kabinetirodától az a szír illegális bevándorló, aki Röszkénél hangosbemondón keresztül tüzelte a felgyűlt migráns tömeget és vezényelte őket neki a kerítésnek a vád szerint.

Továbbá a határt védő rendőröket szitkok között kövekkel is megdobálta. Ahmed H. követelését a kabinetiroda államtitkára abszurdnak nevezte, továbbá a helyzet tisztázására szólította fel az MSZP-t. Ugyanis a keresetlevelet ügyvédként Bárándy Péter, korábbi szocialista miniszter jegyzi.
A Magyar Idők arról ír, hogy Dömötör Csaba botrányos követelésnek nevezte a terrorizmussal vádolt férfi keresetét.

Igénye azért is abszurd és elfogadhatatlan, mert olyasvalakiről van szó, aki rátámadt a magyar rendvédelmi szervekre, és akit ezért el is ítéltek – fogalmazott Dömötör Csaba.

Hozzátette, hogy olyan szervezetek követelik az illegális bevándorló szabadon bocsátását, amelyek támogatásaikat külföldről kapják, azt igazolja, hogy nagyobb átláthatóság szükséges e szervezetek működésével kapcsolatban, és ez ad aktualitást a kormány által elkészített Stop Soros törvényjavaslatnak is.

Elfogadhatatlan, hogy külföldről pénzelt civil szervezetek illegális bevándorlók nevében többször is feljelentették és el is marasztalták hazánkat, mondván, hogy Magyarország nem bánt megfelelő módon a bevándorlókkal, és ezzel még pénzt is kerestek – hangsúlyozta az államtitkár.

A szír férfi decemberben benyújtott keresetében annak megállapítását kérte, hogy a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció 5. kérdésének 4. mondata megsértette a jó hírnevét, mivel annak egy részlete úgy szólt, hogy „Ahmed H. kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre és ezért elítélték”. Az ügyben előzetes letartóztatásban lévő Ahmed H. arra hivatkozott, hogy a vele szemben indult büntetőeljárásban jogerős ítélet ez idáig nem született. A beadványt Bárándy Péter jegyzi, aki a Medgyessy-kormány egykori igazságügy-minisztere.

A felperes védőjének sérelemdíjat követelő keresetét a bíróság idézés nélkül elutasította, annak súlyos formai hiányosságai miatt. A Fővárosi Törvényszékhez benyújtott dokumentummal kapcsolatban megállapították, hogy az sem a felperes lakóhelyét, sem a bírósághoz intézett határozott kereseti kérelmet nem tartalmazza, így nem alkalmas az elbírálásra.

Orientalista.hu – Magyar Idők, PestiSrácok

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑