Cadmus fordítás Cadmus

Feltételezett szélsőségesekkel végeztek egyiptomi biztonsági erők a Sínai-félszigeten

2019. 05. 21.

Az egyiptomi biztonsági erők tizenhat feltételezett szélsőségessel végeztek a Sínai-félsziget északi részén – közölte a kairói belügyminisztérium kedden.

Az akció során fegyvereket és robbanószereket foglaltak le a terrorizmussal gyanúsítottak rejtekhelyén. A tárca szerint az Észak-Sínai Kormányzóság székhelyén, el-Arísban készültek merényletekre kulcsfontosságú létesítmények és személyiségek ellen.

A belügyminisztérium közölte azt is, hogy a gyanúsítottakat fegyveres összecsapásban ölték meg. A tárca ugyanakkor nem hozta nyilvánosságra, hogy voltak-e áldozatok a biztonsági erők soraiban, illetve, mikor történt a fegyveres akció.

A Sínai-félszigeten azóta szaporodtak meg a terrorcselekmények, hogy az egyiptomi Muszlim Testvériség mozgalomhoz tartozó, demokratikusan megválasztott Mohamed Murszi államfőt 2013-ban a hadsereg elmozdította a hatalomból. A térségben ezt követően fegyveres harcot indító iszlamista szervezet 2014-ben hűséget fogadott az Iszlám Államnak, és felvette a Vilájat Sínai (Sínai Tartomány) nevet.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑