Cadmus fordítás Cadmus

Ferenc pápa: A hit és a szeretet a keresztények legerősebb fegyvere

2019. 02. 06.

Több tízezer katolikus, és néhány ezer muzulmán is részt vett az első olyan szentmisén, amelyet a katolikus egyház vezetője pontifikált az Arab-félszigeten, egy abu-dzabi stadionban.

Az Emirátusban mintegy 2 és félmillió katolikus él, fülöp-szigeteki illetve indiai bevándorlók. Ferenc pápa főként hozzájuk szólhatott, amikor arról beszélt, hogy minden bizonnyal nem könnyű távol élni az otthontól, a család szeretetétől, amit talán a jövő iránt érzett bizonytalanság is tetéz.

Ferenc pápa egyik fő üzenete az volt, hogy a keresztény közösségek a békéért dolgoznak. A pápa felszólította a híveket, hogy kerüljék a megosztottságot, azt mondta, hogy a hit és a szeretet az legerősebb fegyver amivel a békéért harcolni lehet.

A szertartás alatt a pápa olaszul és angolul is beszélt. Utóbbi széles körben használatos az Emírségekben, ahol tízből kilenc ember külföldi.

Ferenc pápa az első katolikus egyházfő, aki ellátogatott az Arab-félszigetre, az iszlám szülőhazájába. A Zajed stadionban tartott miséjére 100 országból mintegy 135 ezer hívő és érdeklődő volt.

Euronews

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑