Cadmus fordítás Cadmus

Ferenc pápa aggodalmát fejezte ki az örmény-azeri feszültség kiújulásáért

Az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa közelségét fejezte ki a pandémia és annak következményei miatt szenvedőknek, azonnali globális tűzszünetre szólított fel minden érdekelt felet, továbbá aggodalmának adott hangot az örmény-azeri határon történt újabb összecsapások miatt.

A pápa újabb felhívása globális és azonnali tűzszünetre

Ferenc pápa megállapította, hogy a világjárvány még mindig nem hagyott alább, így ismét közelségéről biztosított mindenkit, akik küzdenek a betegséggel vagy annak gazdasági és társadalmi következményeivel. „Elsősorban azokra a népességekre gondolok” – mondta a pápa, – „amelyek szenvedését konfliktushelyzetek súlyosbítják. Az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának a közelmúltban hozott Határozata nyomán megismétlem felhívásomat a globális és azonnali tűzszünetre, amely lehetővé teszi a szükséges humanitárius segítségnyújtáshoz nélkülözhetetlen békét és biztonságot”.

A pápa imája a kaukázusi konfliktus áldozataiért

A pápa különösen nagy aggodalommal követi az elmúlt napokban kiéleződött fegyveres feszültségeket a Kaukázus térségében, Örményország és Azerbajdzsán között. Miközben imádkozik az összecsapások során elhunytak családjaiért, annak a reményének ad hangot, hogy a nemzetközi közösség elkötelezettségével, valamint a párbeszéd és az érdekelt felek jóindulatának köszönhetően békés és tartós megoldáshoz jutnak el, amely szívén viseli a szeretett lakosság javát.

Vatican News

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑