Ferenc pápa bejelentette, hogy hamarosan Dél-Szudánba látogat

Az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa felhívást intézett Dél-Szudán nemzeti kiengesztelődéséért és imát kért Bolíviáért, majd emlékeztetett rá, hogy ezen a vasárnapon ünneplik Olaszországban a Nemzeti Hálaadó Napot a föld gyümölcseiért.

A szeretett dél-szudáni néphez fordulva Ferenc pápa annak a kívánságának adott hangot, hogy jövőre szeretne hazájukba látogatni. A arról biztosította őket, hogy emlékezetében még élénken él a lelkigyakorlat, amelyet a Vatikánban tartottak áprilisban az afrikai ország hatóságai számára.

Keressék ami egyesít, küzdjék le, ami megoszt
A pápa ismételten arra hívta fel a nemzet politikai életének minden szereplőjét: keressék, ami egyesít és küzdjék le, ami megoszt a hiteles testvériség szellemében. A dél-szudáni nép az utóbbi években sokat szenvedett és nagy reménységgel vár egy jobb jövőt, különösen a konfliktusok végleges befejezését és a tartós békét.

Ferenc pápa minden felelőst arra buzdított, hogy fáradhatatlanul folytassa elkötelezettségét a mindenkit magába foglaló párbeszéd érdekében, keresve a nemzet javát szolgáló egyetértést. Annak a kívánságának is hangot adott, hogy a nemzetközi közösség továbbra is kísérje el Dél-Szudánt a nemzeti kiengesztelődés útján. A pápa arra kérte a híveket, hogy vele együtt imádkozzanak el egy Üdvözlégy Máriát ezért a számára különösen kedves országért.

Forrás és kép: Vaticanews

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑